WSE futók Budapest leglátványosabb éjszakai futóversenyén

Generali Night Run Budapest 2018 csoportkép

A WSE sportolói az egyesület színeiben vettek részt a főváros legszebb éjszakai futóversenyén, a Generali Night Run Budapest-en.

A nagyszabású esemény augusztus 4-én, szombaton éjjel került megrendezésre a Várkert Bazárban, amelyen a nagy hőség ellenére is rengetegen, több mint 4000-en indultak. Egyesületünk fennállása óta először képviseltette magát szervezett futó sporteseményen, és büszkék vagyunk rá, hogy a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával 15 versenyzőt tudtunk a rajthoz állítani.

A versenyközpont és a rajt gyönyörű helyen, a Várkert Bazár előtt került kialakításra. A Generali Night Run Budapest pályája egyedülálló a hazai futóversenyek között, mert a 2. és 5. kilométer közötti szakaszon a Budai Várban haladtak át a futók, így a várból a főváros éjszakai fényeinek festői látványa tárul a versenyzők elé. A táv többi része a Budai Vár körüli utakon vezetett végig, így a futók a Clark Ádám tér, az Alagút, az Attila út, a Hunyadi János út és a Várkert Rakpart érintésével jutottak el a célig.

A nevezők 3 táv (7, 14 és 21 km) közül választhattak. A WSE sportolói közül 14-en a 7 km-es távonegy versenyzőnk pedig a félmaratonon, vagyis 21 km-en mérette meg magát. Egyesületünk azon tagjai, akik nem vettek részt a versenyen, a helyszínen biztatták a futókat.

Ezúton is gratulálunk az összes versenyzőnknek a sikeres célba éréshez, és a részvételért járó érem megszerzéséhez!

Legjobb eredmények:

7 km:

Benkő Zsolt – 30 perc 59 másodperc, 37. helyezés

Zeller Gábor – 35 perc 57 másodperc

Dr. Soproni Szabó Domonkos – 37 perc 35 másodperc

Tasnádi László – 38 perc 59 másodperc

Dr. Soproni Szabó Benedek – 40 perc 30 másodperc

Simonics Ágnes – 41 perc 06 másodperc

Németh Zsófia – 42 perc 18 másodperc

21 km:

Veres Bálint – 2 óra 8 perc 28 másodperc