Téli Nájt Hájk: 255-en a téli budapesti éjszakában

FRISSÍTÉS: A szervezőcsapatban beállt változások következtében a korábban Nájt Hájk néven futó eseményeinket 2021-től “Buda vár!” név alatt, új arculattal folytatjuk.

Rekordlétszámmal valósult meg 2020. február 7-én a WSE szervezésű Téli Nájt Hájk éjszakai teljesítményséta. A téli hideg ellenére több mint 250 induló vett részt a programon, amelynek célja ezúttal sem a gyorsaság, hanem mindössze a sikeres teljesítés volt az éjszakai budapesti látvány élvezete mellett.

A Nájt Hájk mozgalommal célunk a hétköznap esti kikapcsolódás, a túrázás könnyedebb formájának széleskörű népszerűsítése, és hogy a hasonló érdeklődésű embereket közelebb hozzuk egymáshoz. A néhány órás esti séták Budapest látványosabb és kevésbé ismert kilátópontjainak érintésével változatos és izgalmas élményt kínálnak.

Budapest ragyogó fényeit csodálhatták meg sétálóink a Nájt Hájk állomásain

Budapest télen is vonzza a sétálni vágyókat

Sportegyesületünk szervezésében 2019 szeptemberében valósítottuk meg az első nagyszabású Nájt Hájk teljesítménysétát, amin várakozáson felüli létszámban 160-an vettek részt – az előző eseményről és a Nájt Hájk történetéről előző cikkünkben írtunk részletesen. A rendezvény sikere és a pozitív visszajelzések hatására úgy döntöttünk, hogy folytatjuk az eseménysorozatot. Az egyre növekvő Facebook közösségünk megszavazta, hogy ne várjunk nyárig a következő túrával, télen is szívesen részt vennének hasonló rendezvényen, így – bár kicsit tartva a hideg miatti lemorzsolódástól – meghirdettük Facebook-on a Téli Nájt Hájk teljesítménytúrát. Jól tettük, mert azonnal nagy érdeklődés fogadta az eseményt, a jelentkezők száma rohamosan nőtt – annyira, hogy az esemény előtt két héttel le is zártuk a regisztrációt.

A február 7-ei budapesti sétánkon végül 255 induló vett részt – 95-tel többen, mint a kora őszi, első rendezvényünkön. Örömmel tölt el minket, hogy a hideg ellenére ennyien a közösségi testmozgás mellett döntöttek egy péntek estén, illetve, hogy az eseményen az alsós gyermekektől kezdve az idősebb sportolni vágyókig minden korosztály képviseltette magát. Jóleső érzés volt azt is tapasztalni, hogy nem csupán a budapestieket mozgatta meg a program, hanem az ország távolabbi részeiről is érkeztek résztvevők.

Nájt Hájk regisztrációs pult

Budai panoráma séta és házibuli hangulat

A Széll Kálmán térről induló 12 km-es körséta a Kissvábhegy és Rózsadomb legszebb kilátóinál elhelyezkedő pecsételő állomásokat érintve vezette vissza a sétálókat a kezdőponthoz, ahol házibuli hangulatban teávalzsíros kenyérrel és a Nyilas Pincészet jóvoltából forralt borral vártuk a beérkezőket.

KKM állomás a Nájt Hájk sétán

Az állomásokon egyesületünk és partnerszervezetünk, a KKM csapatának önkéntesei segítettek pecsételni és tájékozódni.

környezettudatosság és papírmentesség jegyében ismét modern és rendhagyó módot választottunk a séta nyomvonalának megismertetéséhez. A résztvevők előtt nem fedtük fel rögtön az útvonal egészét, hanem minden egyes állomáson QR kód segítségével olvashatták le a következő szakaszig vezető utat. Ez kincsvadászat jelleget és izgalmat adott a programhoz.

Ha szeretnél értesülni a következő Nájt Hájk eseményről, kövesd be a mozgalom Facebook oldalát!