Több mint 300 induló a nyári és őszi éjszakai teljesítménysétánkon!

A koronavírus-járvány 2020-as őszi-téli hulláma előtt sikerült két Nájt Hájk éjszakai teljesítménysétát megvalósítanunk, azaz a 3. és 4. nagyszabású rendezvényt a Budavári Sport Egyesület szervezésében. Mindkettőre büszkék lehetünk, hiszen eseményenként több mint 300 résztvevő látogatott el és olyan nagynevű szervezetek támogatták a szervezést, mint a Decathlon, a II. kerületi önkormányzat és a Magyar Szabadidősport Szövetség.

Nyári éjszakai teljesítményséta

2020. július 31-én, 356 résztvevővel tartottuk meg a 11 km-es Nyári éjszakai teljesítménysétát, amely a Bécsi kaputól indult, majd a Budai Váron, a Filozófusok kertjén és a XII. kerületen keresztül vezetett fel a Normafa Síházig, ahol zsíros kenyérrel és sörrel, limonádéval vagy szörppel vártuk a beérkezőket. A fényfüzérekkel díszített kertudvar és a kellemes háttérzene biztosította a séta utáni közösségi esemény jó hangulatát.

Őszi éjszakai teljesítményséta

2020. szeptember 25-én került sor az Őszi éjszakai teljesítménysétára, amelyen az esős időjárás előrejelzés ellenére a 400 regisztráló közül 320-an részt is vettek. A séta a Széll Kálmán téren lévő Moxva Kert-ből indult, majd 4 köztes állomás érintése és a 13 km-es II. kerületi séta után ugyanide tértek vissza a résztvevők. Az útvonal kialakításánál törekedtünk arra, hogy a kerület látványosságait mutassuk be az indulóknak, így a körtúra állomásai a következők voltak: Apáthy-szikla kilátó, Árpád-kilátó, Szemlőhegyi-barlang és Mansfeld Péter Park.

A célban zsíros/margarinos kenyérrel és szörppel, sörrel, illetve meleg teával vártuk a beérkezőket. A meleg italok – és a kihelyezett sátrak – különösen hasznosnak bizonyultak, miután este fél 10 körül valóban megérkezett a megjósolt eső. A 23 órai kijárási tilalom miatt sajnos korábban be kellett rekeszteni a mindezek ellenére jókedvűen záruló közösségi eseményt.

Jön a folytatás!

A növekvő érdeklődés és a sok-sok pozitív visszajelzés ezeken az eseményeken is megerősített minket abban, hogy érdemes folytatnunk és újabb izgalmas sétákra vinni titeket. 😊

A rendezvénysorozatról

Rendezvénysorozatunk célja esti kikapcsolódás és a túrázás könnyedebb formájának népszerűsítése. A néhány órás esti séták Budapest látványos és kevésbé ismert kilátópontjainak érintésével izgalmas élményt kínálnak kezdő és haladó túrázóknak egyaránt.

Eseményeinket teljesítménysétának nevezzük, azonban ezek során nem a gyorsaság, hanem mindössze a sikeres teljesítés a cél. A játékosság kedvéért indulóink panorámás kilátóknál kialakított, hangulatos pecsételő állomásokon áthaladva érnek be a célba, ahol sétáinkat laza, baráti koccintással zárjuk. Rendezvényeink a közös érdeklődésű embereket hozza össze, hiszen ide mindenkit a mozgás szeretete, a barátságos légkör és a hétköznapi monotonitásból való kiszakadás iránti vágy vezérel.