AZ EGYESÜLETRŐL

Az alapítás

A Waterfront Sportegyesületet (ma már Budavári Sport Egyesület) 11 fiatal alapította 2014-ben. Az alapító tagok közül öten több évtizedes kardvívói múlttal rendelkeznek, és máig versenyszerűen űzik a sportágat. Sportkarrierjük során jelentős hazai és nemzetközi eredményeket értek el, és büszkék vagyunk rá, hogy ma már egyesületünk színeit erősítik. Tevékenységünk kiszélesedésével párhuzamosan létszámunk is jelentősen gyarapodott.

2020-ban sportegyesületünk egybeolvadt a Budapest Sport Egyesület fiókegyesületeként 2005-ben létrehozott Budavári Vívó Egylettel. Ezt követően Budavári Sport Egyesület néven folytatjuk tevékenységünket.

Eredményeink

Egyesületünk megalakulását követő három évben Magyarország 8 legjobb férfi kard csapata között voltunk, és csak olyan nagy múltú és országosan ismert egyesületek tudtak minket megelőzni, mint a BVSC, az UTE, az MTK vagy a VASAS. További jelentős fegyvertény, hogy a 2016. évi Országos Bajnokságon két férfi kard csapatot is képesek voltunk kiállítani, ami számos nálunk jóval nagyobb gazdasági háttérrel rendelkező egyesületnek sem sikerült. Külön öröm, hogy második számú csapatunk is maga mögé tudott utasítani több, a sportágban régóta jelenlévő klubot.

Vívás

Az élsport mellett egyesületünk gyerekek számára szervez kardvívó tanfolyamokat két budapesti iskolában. Edzéseink célja a fiatalok sportos életmódra nevelése, a sportág népszerűsítése, és a versenysporttal való megismertetése. A rendszeres edzések mellett a versenyzők egyéni fejlesztésére (iskolázás) is nagy hangsúlyt fektetünk, és növendékeink már több alkalommal indultak az éves Diákolimpián.

2018 nyara óta napközis vívótáborokat is szervezünk, amelyen a többéves versenyzői múlttal büszkélkedő edző, Karasszon Ágnes és a világbajnok kardvívó, Nemcsik Zsolt foglalkozik a gyerekekkel. Számos növendékünk részt vesz az intenzív és élménydús táborban, ahova példaképeik, az olimpiai és világbajnok Szilágyi Áron, és a világbajnok Szatmári András is ellátogatott, hogy az aranyérmekig vezető útjaikról meséljenek a gyerekeknek. 

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával rendszeresen tartunk vívó sportágnépszerűsítő foglalkozásokat táborokban, iskolákban, gyereknapokon, forgalmas bevásárlóközpontokban.

Természetjárás

2018 év elején csatlakoztunk a Magyar Természetjáró Szövetséghez (MTSZ). A tagságnak köszönhetően egyesületi tagjaink igényelhetnek Természetjáró Kedvezménykártyát (TeKa), és kedvezményesen juthatnak hozzá a Kéktúra füzetekhez is.

Rendszeresen szervezünk egy és több napos gyalogostúrákat, illetve tagjaink megkezdték az Országos Kéktúra teljesítését is. A szervezett túrákra minden érdeklődőt örömmel várunk.

Emellett egyesületünk támogatja tagjaink részvételét futóversenyeken és teljesítménytúrákon.

Nájt Hájk

2019 szeptemberében vágtunk bele a Nájt Hájk rendezvénysorozat megvalósításába, amelynek célja esti kikapcsolódás és a túrázás könnyedebb formájának népszerűsítése. A könnyed, néhány órás esti séták Budapest látványos és kevésbé ismert kilátópontjainak érintésével izgalmas élményt kínálnak kezdő és haladó túrázóknak egyaránt.

Eseményeink hamar közkedveltté váltak, alkalmanként többszáz résztvevőt sikerül megmozgatnunk.

Tisztségviselőink

Dr. Soproni Szabó Benedek

ELNÖK

Dr. Horváth Nándor

Gazdasági alelnök

Dr. Puy Kristóf

Szakmai alelnök

Az egyesület adatai

Adószám: 18649772-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0015780
Bankszámlaszám: 
11600006-00000000-73881270

Letölthető dokumentumok