BSE évértékelő: a járvány ellenére mozgalmas évet hagyunk hátra

2020! Ma lezárjuk ezt a kihívásokkal teli évet. A váratlanul kialakult világjárvány felforgatta mindennapjainkat, alkalmazkodnunk kellett az új normákhoz, higiéniai szabályokhoz és előírásokhoz, azonban így sem tétlenkedtünk, idén is számos programunk megvalósítására lehetünk büszkék.

Lássuk, mik történtek idén egyesületünk életében:
  • Májusban a Waterfront Sportegyesület összeolvadt a Budavári Vívó Egylettel, így azóta Budavári Sport Egyesület név alatt és új arculattal folytatjuk tevékenységünket.

Vívás

  • Februárban gyermek vívóink részt vettek a Diákolimpia selejtezőn. Kilencen kvalifikáltak az országos döntőbe, ami a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt, de az elért eredményeknek köszönhetően többen részesültek II. kerületi sportolói, illetve tanulmányi kitüntetésben.
  • A járvány miatt tavasszal váratlanul meg kellett szakítanunk vívóedzéseinket, azonban karantén edzésvideóink segítségével vívónövendékeinknek otthon is lehetőségük volt gyakorolni és formában maradni.
  • Nyáron szerencsére meg tudtuk tartani rendszeres napközis vívótáborunkat, ahol a gyerekek ismét izgalmas programokon vettek részt, és ahova idén Csongrádi László, olimpiai bajnok látogatott el és mesélt nekik sportsikereiről.
  • Ősszel az iskolák bezárása után nem volt lehetőségünk a megszokott helyen folytatni edzéseinket, ezért új tornatermet kellett keresnünk, ami igazi kihívásnak bizonyult a járványhelyzetben. Novemberben végül sikerült egy közeli termet találnunk, ahol versenyzőink elfogadható körülmények között heti kétszer folytathatták a felkészülést – természetesen a járványügyi előírások betartása mellett.
  • Decemberben felnőtt férfi kardcsapatunk 9. helyen végzett az Országos Bajnokságon
Köszönjük az egész éves aktív szakmai munkát Karasszon Ágnesnek és Puy Sebestyénnek!
 

Nájt Hájk éjszakai városi séták

A tavaly szeptemberi első éjszakai teljesítményséta sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, nem állunk meg, és idén 3 eseményt sikerült is megvalósítanunk, összesen közel 1000 résztvevővel!
 
A nyári és őszi sétán már olyan nagy nevű támogatók álltak mögénk, mint a Decathlon Magyarország, a II. kerület önkormányzata, Magyar Szabadidő Sportszövetség, sparklemonde.com és a Nyilas Pincészet.

Köszönjük nektek a részvételt és a rengeteg pozitív, illetve építő jellegű visszajelzést, amiknek köszönhetően sokat tudtunk fejlődni.
 
2021-ben megváltozott arculattal és kibővített programtervvel folytatjuk, erről hamarosan értesülhettek Facebook oldalunkon.
 
Tekintsd meg beszámolóinkat!

Természetjárás

A járványhelyzet miatt idén számos tervezett programunkat le kellett mondanunk és csak 2 szervezett túrahétvégét – egyet a Mátrában, egyet pedig a Börzsönyben – tudtunk megvalósítani, de nagyon örülünk, hogy ezekre sort keríthettünk és ilyen jól sikerültek. Köszönjük a támogatást a Magyar Természetjáró Szövetségnek!
 
Bátran és bizakodóan vágunk neki a 2021-nek, reméljük, ti is velünk tartotok!